torstai 13. maaliskuuta 2014

'cause I'm young and wild and free!


Kuva.
Eilen sähköpostiin kilahtanut viesti muistutteli taas melko tehokkaasti siitä, miten yllättävää elämä toisinaan voikaan olla. Lauantaina kerroin blogissa edellisen päivän puhelinhaastattelustani, jonka onnistumisesta tai epäonnistumisesta mulla ei ollut vielä tuolloin minkäänlaista hajua. No, kaikesta päätellen en onnistunut nolaamaan itseäni ainakaan aivan totaalisesti: eilen töistä lähtiessäni satuin avaamaan pyörän lukkoa räpeltäessäni minua haastatelleelta naiselta saapuneen sähköpostin, jossa mulle tarjottiin työpaikkaa! Ette uskokaan, millaisen tunneryöpyn viestin lukeminen nostatti pintaan ja puoliksi itkin, puoliksi nauroin soittaessani iloisista uutisista eteenpäin.  Aivan käsittämätöntä, että pääkopan uumenissa alkuvuodesta muotoutuneesta hassusta pikku ajatuksesta tuli loppujen lopuksi totisinta totta ja että mulla todella on oman alan työpaikka upeassa Maarianhaminassa koko kesäksi! Huh... :D

Kuva.
Näillä näkymin pakkaan siis kimpsuni ja kampsuni toukokuun puolivälin paikkeilla ja muutan itseni sekä elämäni Maarianhaminaan muutaman kuukauden ajaksi. Mulla ei tosin vielä ole tiedossa minkäänlaista kattoa pääni päälle, mutta onneksi tuleva työnantajani lupasi auttaa käytännön järjestelyissä niin paljon kuin suinkin pystyy. Aamulla sainkin jo sähköpostiini parin sivun mittaisen listan täynnä erilaisia linkkejä, joista voisi olla apua asunnon etsimisessä: nyt ei siis muuta kuin silmät ja korvat avoinna! ;) Koska maksan kesän ajan myös oman kotini vuokraa Jyväskylässä, ei mulla yllättäen ole varaa minkäänlaisen luksuslukaalin rahoittamiseen ja suoraan sanottuna olisin älyttömän tyytyväinen jo yhteen ainoaan huoneeseenkin! Niin, tai sitten teen kuten Nuuskamuikku: "Tänään satun olemaan täällä - huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua." :D

Työnkuvani on siis viime kesän tapaan hotellin respassa työskentelemistä sillä pienoisella erotuksella, että Cumuluksessa olin "vain" harjoittelija, kun taas tällä kertaa tuun olemaan ihan oikea työntekijä! :D Pakko myöntää, että oon välillä ehtinyt miettiä, mihin ihmeeseen oon mennyt pääni työntämään ja meinannut jopa perua koko jutun hätäpäissäni. Heti perään oon kuitenkin muistanut, että täähän nimenomaan on sitä, mitä oon halunnutkin ja että on täysin okei olla hieman hermostunut ja peloissaan muutoksesta ja uusista tuulista - mitäs ne sellaiset uudet asiat olisivatkaan, jotka eivät pistäisi housuja tutisemaan edes hieman! ;)

Kotiin päästyäni päätin palkita itseni työpaikan saamisesta kevään ensimmäisellä jätskillä, josta nautiskelin kotipihalla lintujen laulua kuunnellen. :)
Töiden etsimisen ohella myös vaihtoon lähtemisen suunnittelu ja vaihtohakemuksen eteneminen ovat tuottaneet viime päivien aikana melkoisesti päänvaivaa. Oon viettänyt koko alkuviikon keräten kuumeisesti kasaan kaikkia hakemuksen liitteeksi tarvitsemiani asiakirjoja - päällä on ollut siis melkoinen paperisota! Parastahan tässä tietenkin on sen tosiasian sisäistäminen, että todellinen hermojaraastava papereiden, anomusten ja lomakkeiden täyttäminenhän alkaa vasta siinä vaiheessa, jos mut todella valitaan... :D Tää taitaa siis olla vasta pienimuotoista alkulämmittelyä!

Eilen iltapäivällä sain hommattua viimeisen tähän hätään tarvitsemani paperin jo ennestään paksun kirjekuoren täytteeksi ja kävin tänä aamuna viemässä koko nipun kansainvälisten asioiden koordinaatillemme. Nyt ei sitten auta enää muuta kuin toivoa parasta ja odottaa, millaisia uutisia Aasian päästä alkaa kuulumaan! Koululta lähtiessäni aurinko paistoi taivaalla täydeltä terältä ja ilma oli mielettömän keväinen. Koska venäjän tunnin alkuun oli monta monituista tuntia ja sisätiloissa kököttäminen tällaisena päivänä tuntui täysin ajanhukalta, päätin toteuttaa yhden bucket listaltani löytyvistä asioista ja ottaa aamupäivän agendaksi Jyväsjärven ympäri pyöräilyn. Noin 14 kilometrin mittainen, järven kiertävä rantaraitti on yksi Jyväskylän upeimmista asioista ja tuntuukin hassulta ajatella, etten oo muka aiemmin saanut aikaiseksi lähteä kiertämään paljon kehuja saanutta lenkkipolkua edes lyhempänä, noin kuuden kilometrin mittaisena versiona. :D Aamupäivän ihana fiilistelyreissu takasi kuitenkin sen, että tuolle reitille tullaan palaamaan myöhemminkin! Sulaneen maan ja mullan tuoksu, vastaantulijoiden iloiset ilmeet, pajunkissat, vastarannalla upeana paljastuva Jyväskylän siluetti, lintujen laulu sekä yleinen onnellisuus muodostivat lyömättömän yhdistelmän ja reilun tunnin pyöräilyreissun jälkeen olo olikin sanoinkuvaamattoman virkistynyt ja iloinen. :)



Lenkkipolun varrelta löytyy lähes kolmekymmentä valolaatikkoa, joissa kerrotaan alueen luonnosta, historiasta, kulttuurista sekä maisemista runojen ja tietoiskujen muodossa. :)





Katsokaa nyt noita pajunkissoja! :D
Kotimatkan kauppareissulla ostin itselleni kevätpäivän herkuksi kylmäsavulohta, jolla aattelin alkaa nyt hemmottelemaan makuhermojani ruisleivän kanssa ennen venäjäntunnille suuntaamista. Toivottavasti tekin ootte päässeet nauttimaan näistä upeaakin upeammista ilmoista ja imemään itseenne aurinkoenergiaa ennen ensi viikon lumimyrskyjen saapumista! :)

12 kommenttia:

  1. Kylläpä tuli hyvä mieli tästä postauksesta ja paljon onnea kesätyöpaikasta! :)

    VastaaPoista
  2. jee superisti onnea kesätyöpaikasta, huippua!

    VastaaPoista
  3. Jee paljon onnee vielä täältäkin! Mihin asti se respa-pesti kestää? Vähänkö siellä on varmaan ihanat maisemat ja kaikkee!! Sulla on vaikka mitä nyt meneillään ja monta rautaa tulessa, oon ilonen sun puolesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitti Anni! :) Oon siellä näillä näkymin elokuun loppuun - olis luultavasti mahdollista jatkaa vielä pidempäänkin, mutta siinä vaiheessa taitaa olla jo aika palata takaisin koulun penkille! Mut joo, nyt on kyllä älyttömän monenlaisia juttuja meneillään ja tuntuu, että omakin pää on välillä ihan pyörällä kaikkien suunnitelmien kanssa... huh :D

      Poista
  4. Oi ihanan kuulosta, ja onnea työpaikasta! Ja siis onko nuo kuvat ihan oikeasti Jyväskylästä :D Näyttää ihan kun oiskin jossain ulkomailla, mun silmään kyllä kaikki "uudet" paikat näyttää niin hienoilta ja erilaisilta. Ja vaikka Rovaniemelläkin ois varmasti paljon kateltavaa, eipä sitä täällä tuu katsottua sillä silmällä mitään... Pitää kyllä avata silmät täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Jep, nuo kuvat on ihan Jyväskylässä otettuja! ;) Mullekin tuli kyllä välillä pyöräillessäni sellaiset fiilikset, kuin olisin ollut jossain aivan muualla, mutta se johtui varmaan ihan vaan vieraasta reitistä ja superkeväisestä ilmasta. Oon tosin muutenkin yrittänyt alkaa katselemaan tuttujakin maisemia ja paikkoja ikään kuin vieraan silmin ja pakko sanoa, että mieli pysyy sillä tavalla virkeänä eikä kotikulmiinkaan pääse kyllästymään niin nopeasti :D Suosittelen!

      Poista
  5. Oi paljon onnea ihanasta kesätyöpaikasta! :) Hienoa! Ja ihanaa kuulla, että olet lähdössä vaihtoon! :) Se on parasta mitä ihminen voi tehdä :D Varmasti pääset johonkin. Ja jos yhtään lohduttaa.... vaihtoon lähteminen on oikeesti helpoin tapa päästä ulkoaille :P Ennen tänne Prahaan muuttoani viimeisten kuukausien aikana Suomessa mietin monesti, että voi kun mulla olisi kv-koordinaattori joka hoitaa nää asiat :D Odotan innolla sitä, kun pitää alkaa maksaman veroja.....Mutta kaikki tämä on ollut vaivan arvoista ja tekisin kaiken uudestaan.
    Ihania kevätkuvia! Hienoa nähdä noin hyvä filis, uskon että kesästäsi tulee loistava! Paljon aurinkoa täältä Tshekistä! :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti! :)
      Vaihtoon lähteminen on ollut mun haaveena jo todella pitkään, joten useampia vuosia päässä muhinut ajatus on todellakin syytä laittaa toteen myös käytännössä! Oon aivan varma, etten tuu pettymään tän päätöksen tekemisestä ja myöskin siitä, että se on helppo tapa lähteä ulkomaille - voin vain kuvitella, miten paljon enemmän säätämistä ja vääntämistä asiat vaativat, kun kaiken joutuu hoitamaan itse... Kuten sanoitkin, kaikki on ainakin sun tapauksessa ollut takuulla vaivan arvoista! :)

      Kiitos ihanista kommenteistasi, ne saavat hymyn huulille joka kerta! :)

      Poista
  6. Hei jes onnea työpaikasta! Maarianhamina on kyllä älyttömän ihana ja tunnelmallinen kaupunki! Passaa kyllä kesä työskennellä niissä maisemissa. :) -Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Jep, ootan jo töiden lisäksi innolla sitä, että pääsen tutustumaan kunnolla Maarianhaminaan ja ympäristöön - siellä on tullut käytyä pariin otteeseen, mutten muista kyseisistä reissuista enää hirveästi mitään. :)

      Poista